www.sluzbazdrowia.com.pl Otwarte forum "Służby Zdrowia"

FAQFAQ   SzukajSzukaj   UżytkownicyUżytkownicy   GrupyGrupy   RejestracjaRejestracja 
 ProfilProfil   Zaloguj się, by sprawdzić wiadomościZaloguj się, by sprawdzić wiadomości   ZalogujZaloguj 

pytanie o objawy

Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Otwarte forum "Służby Zdrowia" Strona Główna -> Borelioza
Zobacz poprzedni temat :: Zobacz następny temat  
Autor Wiadomość
pan kleszczu

PostWysłany: Sro, 24 Lut 2010, 9:16    Temat postu: pytanie o objawy Odpowiedz z cytatem

witam
moze na poczatek przedstawie moją sytuacje
około czerwca zeszłego roku ukasił mnie kleszcz, którego usunąłem sam

po około dwóch miesiacach pojawił sie rumien w miejscu ukaszenia który dosc długo hodowałem na sobie ( od poczatku pachwiny urósł mi do 1/3 uda)- zgłosiłem sie do lekarza rodzinnego który zbagatelizował sprawe ale powiedzieł ze to moze byc rumien (rzekomo nic tam nie widział)
Pierwsze objawy rumienia pojawiły sie w połowie wrzesnia- do lekarza poszedłem w grudniu

zgłosiłem sie z tym rumieniem do dermatologa w bielsku- białej
dostałem 30 dniową kuracje antybiotykiem- rumien ustapił juz w połowie okresu

mamy koniec lutego a ja czuje sie dosc dziwnie- niewiem jak to okreslic

zero jakiegos osłabienia- czyje tylko czasem łupanie w stawach jak przy przeziebieniu- kolana- kostki -łokcie nadgarstki- stawy palców
jak sie połoze to nachodzi mnie takie mrowienie głowy takie chwilowe

jeszcze dodam ze od czasu ukaszenia przechodziłem trzy choroby

przed grudniem miałem jaksa grypopodobna (wszyscy to u mnie mieli w domu) od tego czasu mam wrazenie ze moje migdałki sa wciaz powiekszone, ale lekarz rodzinny do którego udałem sie z rumieniem stwierdziłe ze nie sa powiekszone

jakis miesiac temu miałem grype jelitową- ponad tydzien sie z nia zmagałem

no i teraz to cos ala przeziebienie trwajace juz z dwa tygodnie- łupanie w stawach- kaszel który juz ustapił wczesniej był bardzo suchy i meczacy teraz zaledwie wystarczy odkaszlnac- miałem zatkane ucho ale sam sie z tym uporałem (przepłukałem wodą utleniona i przeszło) dodam ze w tym okresie wszyscy u mnie w domu kaszleli

ale niepokoi mnie to mrowienie w czsce po lewej stronie (ucho tez miałem zatkane lewe) i łupanie w stawach które utrzymuje sie juz ze dwa tygodnie. oba objawy pojawiaja sie kiedy jestem bez ruchu -tzn leze lub siedze
gdy trenuje na siłowni nie czuje zadnego dyskomfortu ze strony stawów

czy to moze miec jakis zwiazek z borelioza??
czy organizm potrafi sie sam uporac z tym schorzeniem- bo czytałem gdziez ze tak
i jesli mozna to prosił bym namiar na jakiegos dobrego specjaliste w bielsku-białej

pozdrawiam i mam nadzieje ze jestem zdrowy a te objawy to przejaw zbytniego naczytania sie o tym cholerstwie
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość
ewcia

PostWysłany: Sro, 03 Mar 2010, 14:51    Temat postu: Odpowiedz z cytatem

polecam forum na gazecie.pl. Tam znajdziesz namiary na lekarzy. Na mój nos masz borelioze i te objawy nie ustapią same. Będa sie pogłebiać.
Powrót do góry
Zobacz profil autora Wyślij prywatną wiadomość Wyślij email Numer GG WP Kontakt
Napisz nowy temat   Odpowiedz do tematu    Forum Otwarte forum "Służby Zdrowia" Strona Główna -> Borelioza Wszystkie czasy w strefie EET (Europa)
Strona 1 z 1

Skocz do: